Club

Flikflak Zaffelare biedt sporters de mogelijkheid om zich fysiek te ontplooien in een aangepaste optimale accommodatie onder leiding van deskundige, gediplomeerde lesgevers.

Bij de manier van lesgeven staan veiligheid, lichamelijke en mentale gezondheid voorop.

Ook plezier in het sporten als succesbeleving staan centraal en zijn een belangrijke stimulans om te blijven bewegen. Hierbij wordt zoveel mogelijk doelgericht gewerkt.Onze club bestaat uit 2 pijlers :

Recreatief

Competitief


Op recreatief gebied staat de plezierbeleving centraal. Onderzoek heeft uitgewezen dat plezier in het bewegen op jonge leeftijd  een bepalende factor is om ook later nog te sporten.  Ook het uitbouwen van een vriendenkring via de sportclub vinden wij heel belangrijk. We vinden het belangrijk dat de leden zich goed voelen, niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Daarom proberen we de band van de leden ook hechter te maken door de turners veel te laten samen werken en elkaar te helpen tijdens het turnen. 

Ook via evenementen zoals het sportkamp, interclub, enz proberen we deze band tussen onze leden hechter te maken.


Op competitief vlak is ons hoofddoel jongeren te laten deelnemen aan wedstrijden met als doel zo goed mogelijk te laten presteren. Natuurlijk mogen we hierbij de geest van de turner/danser niet uit het oog verliezen.

Goede prestaties dragen wij hoog in het vaandel, maar dit mag zeker niet ten koste gaan van het mentale welzijn.


Met dank aan Erika Gentils voor de unieke foto's op deze site.

FLIK-FLAK Zaffelare dankt haar sponsors