MISSIE

Flik-Flak Zaffelare is een sportclub die een breed, laagdrempelig en een eigentijds lesprogramma aanbiedt met gymnastiek en dans als basissport. Dit voor alle jongens en meisjes van alle nationaliteiten die graag willen bewegen, ongeacht leeftijd en niveau.

De club wil zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met gymnastiek en dans en heeft hierdoor een actieve rol in het verenigingsleven van Lochristi en omstreken. (turnshows, interclubs, wedstrijden, sportkampen, turnmarathons,..). De lessen gaan door in sporthal ’t Veerleveld (Zaffelare), Uyttenhove (Zeveneken) en de Topsporthal (Gent) en wil hiermee de meest optimale trainingsomgeving bieden voor de sporters op recreatief en wedstrijdniveau.

Naast kracht, uithouding, durf, motivatie, concentratie en elegantie worden in een omgeving van sportieve betrokkenheid waarden als fair-play, sociaal, engagement en samenwerking optimaal bevorderd.

VISIE

‘Mens sana in corpore sano (Een gezonde geest in een gezond lichaam)’

Wij wensen onze sporters de mogelijkheid te bieden om zich fysiek te ontplooien in een aangepaste optimale accommodatie onder leiding van deskundige, gediplomeerde lesgevers.

Bij de manier van lesgeven staan veiligheid, lichamelijke en mentale gezondheid voorop.

Maar ook het plezier in het sporten als succesbeleving staat centraal en is een belangrijke stimulans om te blijven bewegen. 

Onze club bestaat uit twee pijlers: Recreatief & Competitief. 

Voor het ‘Recreatieve’ is de plezierbeleving die centraal moet staat. 

Een belangrijk aspect aangezien het plezier in het bewegen op jonge leeftijd een bepalende factor speelt om ook later nog te sporten. Het uitbouwen van een vriendenkring via de sportclub vinden wij ook heel belangrijk. Leden die zich niet alleen fysiek, maar ook mentaal sterk voelen is een must. Daarom proberen we de band van de leden ook hechter te maken door de leden veel te laten samenwerken en elkaar te helpen tijdens de lesmomenten. Met onze evenementen zoals het sportkamp, interclub, enz proberen we deze band tussen de leden nog hechter te maken.

Op ‘Competitief’ vlak is ons hoofddoel jongeren te laten deelnemen aan wedstrijden om ze zo goed mogelijk te kunnen laten presteren. Ondanks het competitieve mogen we natuurlijk hierbij de geest van de leden niet uit het oog verliezen. Goede prestaties dragen wij hoog in het vaandel, maar dit zeker niet ten koste van het mentale welzijn.